woensdag 31 augustus 2011

Streaming video’s in e-mails binnenkort mogelijk via webmail

Ervaren direct marketeers weten dat promoties via video’s die in de e-mail worden meegezonden op de hoogste doorklikratio kunnen rekenen.

Hotmail is de eerste belangrijke webmail provider die het mogelijk maakt om video’s mee te zenden in de e-mail via HTML5, als onderdeel van hun nieuwe beta test. Dit kan zorgen voor een gigantische toename van de verzending van ‘embedded’ video’s als deze functionaliteit een standaard tool wordt en door meer webmail providers wordt geïmplementeerd.

Voorafgaand aan Hotmail’s ondersteuning voor HTML5 video, konden B2C retail e-mailmarketeers alleen HTML5 video’s verzenden via iOS en een aantal andere kleine mail providers dat zorgde voor een zeer beperkte video penetratie in e-mails.

Of de HTML5 video’s goed worden vertoond, hangt af van de webbrowser die de ontvanger gebruikt:

- Internet Explorer 9 ondersteunt HTML 5 video’s, oudere versies niet.
- Firefox 4 en meer recente versies van Chrome ondersteunen HTML 5.

E-mailmarketeers die video’s willen opnemen in hun HTML e-mail templates moeten zorgvuldig te werk gaan. Het is niet aan te raden een campagne volledig te ontwikkelen rondom de video, zolang onduidelijk is welke browser klanten gebruiken - het is een kwestie van het afwegen van de voordelen van het inzetten van HTML5 video en de nadelen ervan als klanten het niet kunnen ontvangen.

Daarom is het verstandig een onderzoek onder uw doelgroep in te stellen om in kaart te brengen met welke browsers wordt gewerkt. Het is een aanrader dat met een video link altijd een goede vervangende ALT tekst wordt meegezonden, in het geval dat de browser de video niet kan tonen of dat het filmpje niet goed rendert. Ook al bestaat er discussie over de attentiewaarde van de ‘lagere helft’ van de pagina, het direct zichtbare deel biedt nog altijd de perfecte plek voor directe call to action.

E-mail video’s voegen meer waarde toe aan nieuwsbrieven, alleen al omdat de meeste mensen niet graag lezen.

Onthoud dat de meeste e-mailgebruikers nog niet beschikken over volledige render tools voor video’s, omdat hun programma’s voornamelijk zijn gebouwd op door tekst gedomineerde systemen. Hotmail daarentegen heeft een omgeving ontwikkeld die uit de voeten kan met de basisbehoeften voor rendering en audio voor video’s.

De tijd zal het leren of deze oplossingen de juiste zijn voor alle snelle online ontwikkelingen, maar het is op zijn minst interessant Hotmail in de ontwikkeling van hun videovriendelijke beta test te volgen. Indien succesvol, kunnen we ervan uitgaan dat andere belangrijk webmail providers als Gmail en Yahoo! zullen volgen.

De inhoud van uw e-mail nieuwsbrief aanvullen met ‘visuele honing’ om de klikratio te stimuleren is een uitgangspunt, maar daarnaast biedt video ook de ultieme aanvulling op alle geschreven content in uw nieuwsbrief.

Zodra alle e-mailclients er klaar voor zijn, zullen wij er ook klaar voor zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten